Xantanová guma
Kód: 3972/500 3972/250 3972/100 Zvolte variantuSouvisející produkty
Erythritol je zdravější náhrada běžného cukru. A nejen, že sladí téměř stejně jako cukr, ale neobsahuje téměř žádné kalorie. Vhodný je tak pro diabetiky, při redukci váhy i Low...
Ovesnou mouku můžete využít místo klasické pšeničné mouky nebo jako doplněk k jiným moukám. Ať už jde o pečení, vaření či zahušťování. Naše ovesná mouka je bezlepková a je...
Dýňová mouka z pražených semínek má jemnou oříškovou chuť a sytě zelenou barvu. Skvělá na pečení chleba, muffinů i zahuštění omáček. Hodí se do sladkých i slaných receptů....
Kokosové mléko Aroy-D má krémovou konzistenci, příjemnou kokosovou chuť i aroma, dodá vám spoustu energie, vitamíny i minerály.
Na výrobu naší kešu mouky se používají celosvětově nejkvalitnější kešu ořechy pocházející z afrického kontinentu. Kešu mouka obsahuje významné množství hořčíku a nenasycené...
Makovou mouku můžete použít jako náhradu za mouku pšeničnou. A ač vypadá jako mletý mák, stejně voní i chutná, jde o odlišnou surovinu. Mouka je odtučněná, ale obsahuje vysoký...
Velmi jemně mletá částečně odtučněná mandlová mouka je vhodná do teplé i studené kuchyně. Vyrábí se z loupaných mandlí, proto má tak krásně světlou barvu. Je velmi vhodná při...
S lupinovou moukou můžete péct, zahušťovat, vyrábět těstoviny a nahradit s ní žloutky. Lupinová mouka je bohatá na bílkoviny, ale obsahuje minimum sacharidů. Je tedy vhodná při...
Jemně mletá amarantová mouka si díky šetrnému zpracování uchovává veškeré živiny, výraznou chuť i vůni. Je přirozeně bezlepková a hodí se na pečení, zahušťování i obalování.
Ovesná celozrnná mouka bez lepku je chutná, plná živin a vhodná na pečení, vaření i zahušťování. Dodejte pokrmům báječnou ovesnou chuť i vůni.
Sypká směs na přípravu domácího semínkového Low Carb chleba.
Čiroková mouka je velmi univerzální, neboť jí můžete nahradit skoro dvě třetiny klasické mouky, aniž by byl původní recept jakkoliv ovlivněn. Je tedy vhodná na sladké i slané...
Mandlová mouka Extra jemná z blanšírovaných mandlí vyniká sametovou texturou a univerzálním využitím. Ideální pro makronky, Low Carb recepty či mandlové mléko. Je přirozeně...
Dýňová mouka je přirozeně bezlepková. Je vyrobena z odtučněných výlisků přírodního dýňového semínka. Mouka byla lisována za studena. Využijte ji v kuchyni na pečení, zahušťování...
Detailní popis produktu
Xanthanová guma - Xanthan gum
Xantanová guma se běžně přidává do potravin díky svým vlastnostem. Prodlužuje trvanlivost potravin, udržuje je čerstvé a zpomaluje jejich vysušování. Xantan má zároveň stabilizující účinky. Ovlivňuje tedy barvu, texturu či vlastnosti konečného produktu.
Xantan velmi oceníte při přípravě bezlepkového pečiva. Xanthanová guma totiž nahrazuje funkci lepku. Těsto se díky ní tak výrazně nedrolí a celkově se s ním daleko lépe pracuje. Opět platí, že hotový chléb vydrží déle vláčný. Vhodný i při Low Carb.
Použití
Xanthanové gumy stačí 1 – 2 g na 1 kg všech suchých surovin, které v těstě použijete. Takže vám náš balíček opravdu dlouho vydrží. A jak xantan do těsta použít? Stačí ho přimíchat k mouce a pak pokračovat, jak jste zvyklí. Xantanovou gumu využijete i při přípravě jiných pokrmů.
Díky xantanu vám zavařené maso déle vydrží a domácí šunka bude mít tu správnou konzistenci. Lépe spojíte jednotlivé složky dresingu. Můžete ji využít i místo jíšky k zahuštění šťáv či omáček. Vyrobte dětem domácí želatinové bonbóny, s xantanem vám to půjde raz dva. Že vás při výrobě domácí zmrzliny trápí ledové krystalky? Xantanová guma vám s tím pomůže a zamezí jejich vzniku.
Složení
Xantanová guma E415
Ce je E415 ZDE
Skladování
Chraňte před přímým slunečním zářením. Skladujte při teplotě do 22°C a vlhkosti vzduchu do 65 %.
Země původu
Čína
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Pomocníci při pečení |
|---|---|
| EAN: | Zvolte variantu |
| Vlastnosti: | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.


.png?687609fa)

