Skořice cejlonská mletá
Kód: 5711/250 5711/100 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Skořice pravá cejlonská
Pravá skořice nese název Cinammonum Zeylonicum a ne nadarmo je považována za tu nejlepší na světě. Pěstuje se zejména na Srí Lance, Madagaskaru, Brazílii či v Karibiku. Světle hnědá barva a křehká struktura připomínající doutník, to je charakteristický vzhled pravé skořice.
Její vůně je příjemně jemná a má tropickou ovocnou chuť s citrónovými tóny. Skořice pravá na rozdíl od skořice cassia obsahuje minimum kumarinu, což je přírodní toxin, který má ve větším množství negativní účinky na zdraví.

Vyhněte se levnější a méně kvalitní skořici
Na trhu můžete narazit nejčastěji na 3 druhy skořice, které mají k pravé skořici opravdu daleko. Pozor si dejte na ty skořice s názvem Cinnamomum cassia, loureiroi či burmannii. Tyto druhy se pěstují hlavně v Číně, Vietnamu a Indonésii.
Tyto odrůdy skořice poznáte podle tmavé barvy, jsou na dotek tvrdší, hrubší a srolovány jsou do jedné vrstvy. A co je hlavní, chuť je trpká, ostřejší až palčivá, takže nic, co by stálo za ochutnání a používání. Navíc tyto nepravé skořice obsahují vyšší množství kumarinu.
Složení
100% skořice pravá mletá (Cinnamomum zeylanicum).
| Výživové údaje na 100 g | |
| Energie | 1326 kJ / 317 kcal |
| Tuky | 3,2 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0,9 g |
| Sacharidy | 56,0 g |
| z toho cukry | 55,4 g |
| Bílkoviny | 3,9 g |
| Vláknina | 24,4 g |
| Sůl | 0,05 g |
Skladování
Skladujte v suchu, temnu a chladu.
Nevystavujte přímému slunečnímu záření nebo zdroji tepla.
Země původu
Madagaskar
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Pomocníci při pečení |
|---|---|
| EAN: | Zvolte variantu |
| Vlastnosti: | Bez lepku |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.


.png?687609fa)

