Semix Klíčené ovesné vločky bez lepku 300 g

Kód: 9830
Novinka
Neohodnoceno
46 Kč
Skladem (>5 ks)

Klíčené ovesné vločky mají lepší stravitelnost a zvýšenou výživovou hodnotu ve srovnání s nenaklíčeným zrnem. Při klíčení se ve vločkách zvyšuje obsah vlákniny.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Detailní informace

Detailní popis produktu

naklíčené bezlepkové ovesné vločky

Klíčení je proces, který má za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu - klíčku. V zrnu po jeho namočení začne probíhat kaskáda biochemických reakcí - ve vnitřní části zrna postupně dochází ke štěpení škrobů, bílkovin a tuků. Naklíčené zrno je díky tomu lépe stravitelné ve srovnání s nenaklíčeným zrnem.

Užijte si lepší stravitelnost a zvýšenou výživovou hodnotu klíčených ovesných vloček bez lepku. Klíčené ovesné vločky bez lepku jsou ideální na snídani s mlékem, jogurtem nebo ovocným džusem, ale také do moučníku či do polévky. Díky tepelné úpravě jsou vhodné k okamžité konzumaci. Jsou zdrojem bílkovin a mají vysoký obsah vlákniny.

Výroba klíčených produktů

1. výběr semen - vybíráme vysoce kvalitní zrna s vysokou klíčivostí
2. čištění - několikastupňové čištění je první předpoklad pro následnou kvalitu finálního produktu
3. máčení - semínka namočíme do pitné vody, a tím dochází k promývání od nečistot
4. klíčení - během 24 až 48 hodin trvajícího klíčení semínka částečně změní svůj nutriční profil, během klíčení sledujeme optimální teplotu a vlhkost
5. tepelné ošetření - v optimální fázi zastavíme proces klíčení, semínka tepelně ošetříme a dosušíme
6. balení - balíme do spolehlivých doypacků

Složení

Vločky z naklíčeného ovsa bez lepku* sušené.

*Max. obsah lepku 20 mg/kg.

Výživové údaje na 100 g
Energie 1636 kJ / 388 kcal
Tuky 6,3 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 1,0 g
Sacharidy 63,0 g
    z toho cukry 2,2 g
Vláknina 7,2 g
Bílkoviny 16,0 g
Sůl 0,01 g

SKLADOVÁNÍ

Skladujte v suchu.

Země původu

Česká republika


 

Doplňkové parametry

Kategorie: Müsli a lupínky
Hmotnost: 0.33 kg
EAN: 8595674905888
Vlastnosti: Bez lepku

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola