Pohanka lámanka 1000 g

Kód: 121
Novinka
Neohodnoceno
96 Kč
Skladem (>5 ks)

Pohanka lámanka svůj název získala od krup, které jsou mechanicky lámány na malé kousky. Řadí se mezi pseudoobiloviny a je přirozeně bezlepková.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Detailní informace

Detailní popis produktu

pohanková krupice - pohanka lámanka

Pohanka pochází z oblasti střední Asie, kde je chladnější počasí. I proto byla a dodnes je oblíbenou surovinou k přípravě jídel, nejen protože vnitřně zahřívá lidské tělo a zrychluje, což se v zimním období hodí snad každému z nás.

Pohanka lámanka

K tomu, aby si pohanka zachovala své cenné vlastnosti, lépe než vařením je lepší ji připravit tak, že dáme vařit vodu a až začne vřít, plamen snížíme na minimum. Vsypeme pohanku a 20 minut necháme dojít.

Nejrozšířenějším pokrmem, který se z lámanky připravuje, je pohanková kaše. Jsou z ní ale také výborné karbanátky, pomazánky nebo dezerty. Lze z ní připravit i zdravou zavářku do polévky.

Příprava

Lámanku nejprve propláchněte vodou a poté dejte vařit v poměru 1:1,5 dílu vody. Pohanku vařte bez míchání na mírném stupni 3-5 minut do poloměkka. Poté odstavte a nechte zbylou vodu vstřebat. Máte hotovo!

Lámanku také můžete konzumovat bez nutnosti vařeni. Stačí ji namočit přes noc. Ráno k ní můžete přidat čerstvé nebo sušené ovoce a ořechy (přidávejte podle chuti).

Složení

Lámanka z mechanicky loupané pohanky

Může obsahovat stopy lepku.

Výživové údaje na 100 g
Energie 1462 kJ / 345 kcal
Tuky 2,4 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g
Sacharidy 69,0 g
    z toho cukry 1,0 g
Bílkoviny 9,8 g
Sůl 0,001 g

Skladování

Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Země původu

Ukrajina / Polsko / Slovensko / Nizozemsko


 

Doplňkové parametry

Kategorie: Obiloviny
Hmotnost: 1.05 kg
EAN: 8596466006677
Vlastnosti: Bez lepku

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola