Kokosový cukr

Kód: 9580/100 9580/500 Zvolte variantu
Novinka
Neohodnoceno
155 Kč 87 Kč od 87 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Kokosový cukr s jemnou karamelovou chutí je přírodní sladidlo ideální pro kávu, čaj, dezerty i pečení. Dodá pokrmům jedinečný charakter a potěší svou přirozenou strukturou.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Detailní informace

Detailní popis produktu

kokosový cukr

Kokosový cukr je přírodní sladidlo, které se získává z nektaru květů kokosové palmy. Má jemnou karamelovou chuť, která se skvěle hodí pro dochucení kávy, čaje, dezertů i při pečení. Jeho přirozená struktura a jemný odstín dodají vašim pokrmům i nápojům jedinečný charakter.

Kokosový cukr - z boku

Tento cukr si získává oblibu nejen pro svou jemnou karamelovou chuť, ale také díky nízkému glykemickému indexu (GI), který se pohybuje kolem hodnoty 35. Glykemický index je důležitým ukazatelem, protože udává, jak rychle po konzumaci určité potraviny stoupne hladina cukru v krvi.

Nižší GI znamená, že cukr se uvolňuje pomaleji, což pomáhá předcházet prudkým výkyvům energie a následnému pocitu únavy.

na co je dobrý kokosový cukr

Kdežto cukr kokosový, který se získává v Indonézii ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem, obsahuje minerály např. několikanásobně víc draslíku nebo zinku než třtinový cukr. Pokud jde o téma "cukrovka", je velmi dobré vědět, že kokosový cukr má řádově nižší glykemický index oproti cukru bílému.

Nižší glykemický index znamená, že naše tělo po jeho konzumaci nemusí vyplavovat zbytečně velkou dávku inzulínu. Podstatný v tomto procesu je ten fakt, že čím více inzulinu je do těla vyplaveno, tím více se tuk ukládá v organismu. S kokosovým cukrem je to tedy právě naopak. Jen pro představu glykemický index kokosového cukru je asi 35, kdežto například med dosahuje až 90.

Je kokosový cukr vhodný pro diabetiky?

Bohužel vás musíme zklamat, ale není. Pokud toto někdo uvádí, jedná se pouze o marketing a nebezpečnou lež. Z hlediska onemocnění diabetes mellitus (cukrovka) ke kokosovému cukru přistupujte jako ke klasickému řepnému cukru.

Použití kokosového cukru

Je plnohodnotnou náhradou klasického řepného nebo třtinového cukru. Ideální pro slazení studených i teplých nápojů, cereálií nebo smoothie. Uplatnění také nalezne při pečení.

Složení

100% kokosový cukr

Výživové údaje na 100 g
Energie 1643 kJ / 392 kcal
Tuky < 0,3 g
    z toho nasycené mastné kyseliny < 0,2 g
Sacharidy 95,0 g
    z toho cukry 94,7 g
Bílkoviny 1,3 g
Sůl 0,47 g

Skladování

Skladujte na suchém místě, nevystavujte přímému slunečnímu záření.

Země původu

Indonésie / Kambodža


 

Doplňkové parametry

Kategorie: Sladidla
EAN: Zvolte variantu

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola