Rýže Riso Arborio
Kód: 3462/100 3462/300 Zvolte variantuDetailní popis produktu
kulatozrnná Rýže risotto arborio
Tento druh krátkozrnné rýže je pěstovaný především v Itálii, hojně ji najdete také v Texasu či Kalifornii. Poznáte ji téměř ihned – má jasně bílou barvu, je krátká a oproti klasické rýži i široká.
Prochází menším mletím než klasická dlouhozrnná rýže, proto v sobě uchovává více přírodního škrobu, díky kterému má rizoto typickou krémovou konzistenci.

Rýži Arborio vyžaduje k tomu, aby dosáhla krémové konzistence, pomalé vaření a přidávání vody v průběhu varu, ne všechnu naráz. Speciální vlastností je i to, že je vhodná k vaření dohromady s ostatními ingrediencemi, protože výborně nasává chuť ostatních ingrediencí.
Příprava
V hrnci rozehřejte olej, přidejte na jemno nakrájenou cibuli a osmažte ji dozlatova. Přisypte rýži a mírně orestujte. Poté k rýži přidejte vodu (1,5 dílu vody na díl rýže) a špetku soli.
Případně můžete rovnou smíchat s dalšími ingrediencemi (zeleninou, masem, houbami atd.) a vařit společně. Přiveďte k varu, přiklopte a na mírném plameni vařte 16 - 18 minut (rýže se po uvaření lepí, ale uvnitř zůstane pevná na skus). Přebytečnou vodu slijte a podávejte.
Složení
100% Rýže risotto Arborio
| Výživové údaje na 100 g | |
| Energie | 1475 kJ / 348 kcal |
| Tuky | 0,8 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
| Sacharidy | 76,8 g |
| z toho cukry | 0,4 g |
| Bílkoviny | 8,4 g |
| Sůl | 0,01 g |
Země původu
Itálie
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Rýže |
|---|---|
| EAN: | Zvolte variantu |
| Vlastnosti: | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.


.png?687609fa)

