Rýže Riso Arborio

Kód: 3462/100
Novinka
Neohodnoceno
106 Kč
Skladem (>5 ks)
Varianta

Rýže Arborio nese svůj název podle italského města Arborio, kde se pěstuje. Hodí se k přípravě pravého italského rizota, protože jako jediná rýže má schopnost uvařit se tzv. na skus, tedy tak, že je uvnitř cítit kousek tvrdšího jádra.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Detailní informace

Detailní popis produktu

kulatozrnná Rýže risotto arborio

Tento druh krátkozrnné rýže je pěstovaný především v Itálii, hojně ji najdete také v Texasu či Kalifornii. Poznáte ji téměř ihned – má jasně bílou barvu, je krátká a oproti klasické rýži i široká.

Prochází menším mletím než klasická dlouhozrnná rýže, proto v sobě uchovává více přírodního škrobu, díky kterému má rizoto typickou krémovou konzistenci.

Rýže Riso Arborio - z boku

Rýži Arborio vyžaduje k tomu, aby dosáhla krémové konzistence, pomalé vaření a přidávání vody v průběhu varu, ne všechnu naráz. Speciální vlastností je i to, že je vhodná k vaření dohromady s ostatními ingrediencemi, protože výborně nasává chuť ostatních ingrediencí.

Příprava

V hrnci rozehřejte olej, přidejte na jemno nakrájenou cibuli a osmažte ji dozlatova. Přisypte rýži a mírně orestujte. Poté k rýži přidejte vodu (1,5 dílu vody na díl rýže) a špetku soli.

Případně můžete rovnou smíchat s dalšími ingrediencemi (zeleninou, masem, houbami atd.) a vařit společně. Přiveďte k varu, přiklopte a na mírném plameni vařte 16 - 18 minut (rýže se po uvaření lepí, ale uvnitř zůstane pevná na skus). Přebytečnou vodu slijte a podávejte.

Složení

100% Rýže risotto Arborio

Výživové údaje na 100 g
Energie 1475 kJ / 348 kcal
Tuky 0,8 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 76,8 g
    z toho cukry 0,4 g
Bílkoviny 8,4 g
Sůl 0,01 g

Země původu

Itálie

Skladování

Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %


 

Doplňkové parametry

Kategorie: Rýže
EAN: 8596466000231
Vlastnosti: Bez lepku

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola