Kokosová mouka BIO

Kód: 3654/100 3654/500 3654/200 Zvolte variantu
Novinka
Neohodnoceno
106 Kč 57 Kč 204 Kč od 57 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Kokosová mouka je skvělou náhradou pšeničné mouky. Obsahuje málo tuku i sacharidů a je bohatá na vlákninu i bílkoviny. V kuchyni ji ocení vegani, vegetariáni i příznivci fitness, paleo a low carb (LCHF) stravování. Moučníky budou s kokosovou moukou nadýchané a voňavé.

tags all

Detailní informace

Detailní popis produktu

BIO kokosová mouka

Kokosová mouka se získává usušením, vylisováním a umletím kokosové dužiny. Tím se v ní zachovají hodnotné živiny. Zbavuje se většiny vody i tuku, a tak má odlišnou vůni i chuť oproti známějšímu strouhanému kokosu.

Kokosová mouka BIO detail Vital Country

Většinu kokosové mouky tvoří vláknina (okolo 60%), takže na dlouho dobu zasytí a pozvolna zvyšuje hladinu krevního cukru. Zároveň je lehce stravitelná. Kokosová mouka je rovněž bohatá na vitamíny i minerální látky. Najdete v ní vitamíny B1, B2, B6, E i C. Z minerálů obsahuje zejména hořčík, mangan, vápník, železo a draslík. Obsahuje i zdravé nenasycené mastné kyseliny.

Použití

Kokosovou moukou můžete nahradit zcela nebo částečně mouku klasickou pšeničnou nebo ořechovou. A stačí jí dokonce méně. Obecně platí, že místo 1 hrnku mouky stačí 1/4 hrnku mouky kokosové. Také nemusíte použít tolik cukru, kokosová mouka je sama o sobě sladká. Naopak díky jejím vlastnostem musíte použít stejné nebo větší množství tekutin. Rovněž se doporučuje přidat do receptu 1 vejce navíc, aby těsto nebylo suché.

Z kokosové mouky upečete výborné muffiny, kokosové sušenky, koláče, buchty i kokosové lívanečky. Můžete ji také použít na zahuštění omáček či polévky. Výborně se tak hodí do thajské či asijské kuchyně. Nebojte se ji přisypat do smoothies, jogurtu i koktejlů.

Chléb z kokosové mouky

Na jeden bochník si připravte 6 vajec, půl hrnku roztopeného kokosového oleje, 1 lžíci medu, 3/4 hrnku kokosové mouky, 2 lžíce prášku Aroowroot (kořenový škrob), 1/2 čajové lžičky himalájské soli, 1 lžička kypřícího prášu z vinného kamene

Jak na to: předehřejte troubu na 350°C. V míse rozmixujte vejce, olej a med, dokud nebude směs spojená. Přidejte mouku, kypřící prášek, Aroowroot prášek a sůl. Mixujte do hladka, aby v těstě nebyly hrudky. Nechte těsto 5 minut stát. Vložte do formy na chléb (asi 19 x 9 x 5 cm). Průběh pečení sledujte pomocí špejle. Pečte, dokud kůrka nezhnědne a špejli nevytáhnete z těsta suchou. Doba pečení je cca 35 – 40 minut.

Složení

100% *kokosová mouka. *produkt ekologického zemědělství.

Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů.

Výživové údaje na 100 g
Energie 1499 kJ / 358 kcal
Tuky 16,0 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 8,0 g
Sacharidy 17,0 g
    z toho cukry 8,0 g
Vláknina 9,9 g
Bílkoviny 18,0 g
Sůl 0,14 g

Skladování

Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.

Země původu

Srí Lanka (mimo EU)


 

Doplňkové parametry

Kategorie: Mouky
EAN: Zvolte variantu
Druh mouky: Kokosová
Vlastnosti: Bez lepku, BIO

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola