Vital Country Kenya AA Top Masai káva
Kód: 85438/500/ZRN 85438/ZRN/250 85438/ZRN/1KG 85438/500/MLE 85438/250/MLE 85438/MLE/1KG Zvolte variantuDetailní popis produktu
Je považována za jednu z nejlepších káv světa což podtrhuje i skutečnost, že se jedná o jednu z nejžádanějších káv na světě. Káva byla pojmenována podle původní africké, černošsko-etnické skupiny Masajích (význam tohoto slova je "Blízko nebe"), kteří se usídlili pravě mezi Kilimandžárem a pohořím Mount Kenya, kde je tato káva pěstována.
Pěstuje se tradičním způsobem ve vysokých nadmořských výškách, kde jsou kávovníky zasazeny do nakyslé vulkanické půdy z vyhaslé sopky Mount Kenya. Sazenice arabiky byly do Keňi přivezeny kolem roku 1892 ze sousední Tanzánie.
Chuť kávy AA Top Masai
V chuti se prolínají tóny červených třešních, mandarinkách, kyselých pomerančích, ale i jasmínu nebo vinné révy. Překvapuje harmonickou vyvážeností a čistou chutí. Tělo kávy je sametově plné s čokoládovým dozvukem.
- Jedná se o kávu střední kyselosti
Odkud tato káva pochází
Kenya je přímořským státem u pobřeží indického oceánu. Sousedí s Ugandou, Tanzánií, Somálskem, Jižním Súdánem a Etiopií. Byla pojmenována po nejvyšší hoře Mt. Kenya. 73% Keňanů je mladších 30 let. Sklizeň této kávy probíhá v období od října do prosince.
Způsob zpracování: mokrá metoda
JAK KÁVU PŘIPRAVIT ?
Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

JAK KÁVU SKLADOVAT ?
O tomto tématu si přečtěte > Zde <
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Tatínek |
|---|---|
| EAN: | Zvolte variantu |
| Hmotnost: | 250 g, 500 g, 1000 g |
| Požadované vlastnosti: | střední kyselost |
| Typ: | espresso, filtrovaná, turek |
| Chuť kávy: | citrusová, čokoládová, ovocná |
| Složení kávy: | 100% Arabica |
| Země původu: | Keňa |
| Stupeň pražení: | Střední stupeň pražení (City, City+) |
| výrobce: | Vital Country |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.


.png?687609fa)

