Rýže Basmati Premium

Kód: 3471/300
Novinka
Neohodnoceno
263 Kč
Skladem (>5 ks)
Varianta

Rýže Basmati Premium voní i chutná po oříšcích, po uvaření nelepí a je krásně nadýchaná. Vyznačuje se zvláště dlouhým zrnem s perleťově bílou barvou. Vynikající je rýže basmati jako příloha, do salátů nebo jako hlavní pokrm.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rýže basmatI

Rýže basmati premium (extra long) je celosvětově velmi žádaná. Je to díky jejím zvláště dlouhým štíhlým zrnům perleťově bílé barvy. A její vůně je výrazně oříšková. Krátce se připravuje, po uvaření je sypká, nadýchaná a zejména chutná naprosto božsky. Rýže basmati je lehce stravitelná a oproti jiným odrůdám má nižší glykemický index. 

Je přirozeně bezlepková a je ideální potravinou pro sportovce i při hubnutí. Pokud mluvíme o basmati, tak mluvíme o kvalitní rýži pěstované na území Pákistánu. Přesněji se basmati pěstuje v himalájském podhůří, kde je zalévána vodou z ledovců. Prostředí, ale i následné uložení sklizně ve tmě a suchu stojí za tím, že je basmati rýže naprosto perfektní.

Největší přednosti basmati rýže

  • Je přirozeně bezlepková.
  • Oproti jiným odrůdám má nižší glykemický index.
  • Je lehce stravitelná.
  • Připravená je za 10 - 15 minut.
  • Po uvaření je nadýchaná a nelepí se.

Příprava

Rýži propláchněte a vsypte do hrnce. V poměr 1 hrnek rýže na 2,5 hrnku osolené vody přivedeme k varu. Vaříme na mírném plamenu 10 - 15 minut dokud rýže nezměkne. V průběhu vaření zkoušíme její měkkost. Po uvaření slijeme přebytečnou vodu a necháme rýži chvilku odpočinout pod pokličkou.

Složení

100% Rýže Basmati dlouhozrnná

typ: extra long premium basmati

Výživové údaje na 100 g
Energie 1505 kJ / 355 kcal
Tuky 1,0 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 77,0 g
    z toho cukry 0,5 g
Bílkoviny 8,5 g
Sůl g

Skladování

Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %

Země původu

Pákistán / Indie


 

Doplňkové parametry

Kategorie: Rýže
EAN: 8596466010728
Vlastnosti: Bez lepku

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola