Jasmínová rýže LOTUS (Thajsko)
Kód: 2976/501Související produkty

Rýže Baldo je v Itálii považována za jednu z nejlepších druhů rýže pro přípravu tradičního italského rizota. Tato vysoce kvalitní rýže se skvěle hodí do rizota nebo k...

Rýže Basmati Mahmood Sella 1121 je hvězda mezi rýžemi basmati. Jedná se o nejkvalitnější rýži basmati, kterou vám můžeme nabídnout. A nejen, že se pyšní prvotřídní chutí a vůní,...

Rýže Basmati Premium voní i chutná po oříšcích, po uvaření nelepí a je krásně nadýchaná. Vyznačuje se zvláště dlouhým zrnem s perleťově bílou barvou. Vynikající je rýže basmati...

Rýže Basmati Premium voní i chutná po oříšcích, po uvaření nelepí a je krásně nadýchaná. Vyznačuje se zvláště dlouhým zrnem s perleťově bílou barvou. Vynikající je rýže basmati...

Rýže Basmati Premium voní i chutná po oříšcích, po uvaření nelepí a je krásně nadýchaná. Vyznačuje se zvláště dlouhým zrnem s perleťově bílou barvou. Vynikající je rýže basmati...

Černá rýže je zdravou přílohou s charakteristickou jemně oříškovou chutí. Oproti bílým odrůdám rýže obsahuje dvojnásobné množství bílkovin. Má nízký glykemický, je přirozeně...

Černá rýže je zdravou přílohou s charakteristickou jemně oříškovou chutí. Oproti bílým odrůdám rýže obsahuje dvojnásobné množství bílkovin. Má nízký glykemický, je přirozeně...

Tento přírodní typ rýže je preferovaný u lidí, kteří dávají přednost přírodním produktům. Rýže natural není zbavena otruby, proto obsahuje velké množství vlákniny a dalších...

Tento přírodní typ rýže je preferovaný u lidí, kteří dávají přednost přírodním produktům. Rýže natural není zbavena otruby, proto obsahuje velké množství vlákniny a dalších...

Tento přírodní typ rýže je preferovaný u lidí, kteří dávají přednost přírodním produktům. Rýže natural není zbavena otruby, proto obsahuje velké množství vlákniny a dalších...

Rýže indiánská, známější pod názvem divoká rýže, je typická svými tmavě zbarvenými dlouhými zrny. Má jemně oříškovou chuť, je lehce stravitelná a má nižší glykemický index než...

Rýže indiánská, známější pod názvem divoká rýže, je typická svými tmavě zbarvenými dlouhými zrny. Má jemně oříškovou chuť, je lehce stravitelná a má nižší glykemický index než...

Rýže lepkavá je odrůdou bílé rýže, která, jak už název vypovídá, po uvaření velmi lepí. Ideální je tak tento typ rýže na přípravu sladkých kaší či nákypů, proto je jí také...

Rýže lepkavá je odrůdou bílé rýže, která, jak už název vypovídá, po uvaření velmi lepí. Ideální je tak tento typ rýže na přípravu sladkých kaší či nákypů, proto je jí také...

Bez správné rýže není správné sushi. To se nejenom říká, ale je to pravda. Na první pohled může příprava sushi vypadat složitě, ale pokud máte správnou rýži, máte téměř vyhráno....

Bez správné rýže není správné sushi. To se nejenom říká, ale je to pravda. Na první pohled může příprava sushi vypadat složitě, ale pokud máte správnou rýži, máte téměř vyhráno....
Detailní popis produktu
Jasmínová rýže z Thajska
Jasmínová rýže vypěstována v Thajsku se vyznačuje svou vysokou kvalitou. Ale mimo tuto zem se rýži daří také v Kambodži, Laosu a Vietnamu. Svůj název získala pro svou typickou vůni po jasmínu.
Obecně obsahuje rýže asi 70% sacharidů, jednoduchých cukrů obsahuje ovšem málo. Je také zdrojem bílkovin. Naproti tomu tuk neobsahuje téměř žádný. Z vitamínů je rýže dobrým zdrojem vit. E a sk. B. Konzumací rýže získáte mimo jiné i draslík, hořčík, sodík a zinek. Naše jasmínová rýže pochází ze samotného domova – Thajska.
rozdíl mezi jasmínovou rýží a rýží basmati
Rýže jasmínová nebo rýže basmati? My vám prozradíme, jaké jsou hlavní rozdíly mezi těmito druhy rýže. Již pohledem zjistíme, že jasmínová rýže má tenčí a kratší zrno než je tomu u rýže basmati. Při vaření vydává jasmínová rýže jemné květinové aroma připomínající vůni jasmínových květů. Právě po jasmínu dostala tato rýže svůj název.
Jasmínová rýže po uvaření lepí na rozdíl od rýže basmati. Jasmínová rýže se využívá zejména v asijské kuchyni a s rýží basmati se setkáme nejčastěji v kuchyni indické.
Příprava jasmínové rýže
Jasmínovou rýži je potřeba propláchnout a poté v hrnci zalít vodou. Jeden hrnek rýže zalijte 2 hrnky vody. Vodu stačí mírně osolit a přivést k varu. Poté se vaří bez pokličky na mírné teplotě, aby voda jen probublávala. Takto vařte 15 minut a poté ještě nechte pod pokličkou dojít. Před podáváním ji nezapomeňte promíchat.
Složení
100% jasmínová rýže.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1501 kJ / 359 kcal |
Tuky | < 0,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | < 0,5 g |
Sacharidy | 79,0 g |
z toho cukry | < 0,5 g |
Bílkoviny | 8,0 g |
Vláknina | 4,0 g |
Sůl | < 0,1 g |
Země původu
Thajsko
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rýže |
---|---|
EAN: | 8596466001252 |
Vlastnosti: | Bez lepku |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.