Čočka černá Beluga
Kód: 250/500Související produkty

Červenou čočku loupanou půlenou v bio kvalitě si oblíbíte nejen díky její chuti, ale snadno a rychle se i připravuje. Nevyžaduje žádné zdlouhavé namáčení předem, jak tomu je u...

Červenou čočku loupanou půlenou v bio kvalitě si oblíbíte nejen díky její chuti, ale snadno a rychle se i připravuje. Nevyžaduje žádné zdlouhavé namáčení předem, jak tomu je u...

"Nejluxusnější čočka", i tak by se dala označit zelená francouzská čočka z oblasti Puy. Má nevšední kořeněnou chuť. Tuto čočku není nutné namáčet, nerozvaří se a je vhodná i pro...

"Nejluxusnější čočka", i tak by se dala označit zelená francouzská čočka z oblasti Puy. Má nevšední kořeněnou chuť. Tuto čočku není nutné namáčet, nerozvaří se a je vhodná i pro...

Čočka žlutá loupaná je jemná a lehce sladká, po uvaření krémová a snadno stravitelná. Ideální pro polévky, kaše, saláty či přílohy. Bohatá na bílkoviny, vlákninu a energii, dodá...

Čočka žlutá loupaná je jemná a lehce sladká, po uvaření krémová a snadno stravitelná. Ideální pro polévky, kaše, saláty či přílohy. Bohatá na bílkoviny, vlákninu a energii, dodá...

Fazole Bango nebo také švábky, becok či becoky, jsou velké barevné fazole jsou nejenom chutné, ale jsou také kvalitním zdrojem bílkovin, sacharidů, vlákniny a hořčíku. Fazole...

Fazole Bango nebo také švábky, becok či becoky, jsou velké barevné fazole jsou nejenom chutné, ale jsou také kvalitním zdrojem bílkovin, sacharidů, vlákniny a hořčíku. Fazole...

Tyto fazole mají černý, lesklý povrch. Čím jsou tmavší, tím jsou výraznější v chuti a proteiny obsažené v nich jsou stravitelnější. Mají mírně nasládlou chuť a jsou...

Středně velká fazole, která se často používá do chilli směsí. Přezdívá se jí proto "Chilli fazole". Po uvaření je měkká a má nasládlou chuť. Hodí se také do polévek a salátů.

Fazolky mungo tak trochu připomínají malé olivy. Jejich příjemná chuť je však spíše podobná čerstvému mladému hrášku. Nejlépe chutnají naklíčené. Jsou vhodné do salátů,...

Žlutý hrách je v naší domovině velmi rozšířený. Je také velice ceněný pro svůj obsah vysoký vitamínu A. Loupaný a půlený hrách je uvařený za 30 minut a nemusí se před...

Jáhly mají vysokou nutriční hodnotu a jsou bohaté na minerální látky, vitamíny a vlákninu. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, proto jsou vhodné i pro osoby trpící celiakií....
Detailní popis produktu
Beluga Černá čočka
Černá čočka je typická pro svá drobná zrnka a kvůli své černé barvě je často přezdívána na kaviár. Možná vás překvapí svojí lehce oříškovou chutí, což je její velkou předností, v jídlech totiž nepůsobí fádním dojmem. Je to potravina, která dokáže obohatit náš jídelníček o tolik potřebnou vlákninu a díky svému nízkému glykemickému indexu je vhodná i pro diabetiky.
Tím však nekončíme, obsahuje také antioxidanty, vitamíny skupiny B. Dokáže opravdu skvěle zasytit a je součástí mnoha nápaditých receptů, které jsou lehce dohledatelné a rozhodně nejsou jednotvárné. Nemusíte se tedy obávat, že by se vám přejedla nebo jídlo neobohatila svojí jedinečnou oříškovou chutí
Příprava
Stejně jako čočku červenou, není nutné "Belugu" namáčet. Stačí ji jen propláchnout, aby se zbavila jemných nečistot. Poté povaříme zhruba 25 minut a můžeme konzumovat.
Složení
Černá čočka Beluga. Může obsahovat stopy lepku.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1286 kJ / 305 kcal |
Tuky | 1,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 41,0 g |
z toho cukry | 1,1 g |
Bílkoviny | 23,0 g |
Sůl | 0,01 g |
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70%
Země původu
Kanada
Doplňkové parametry
Kategorie: | Luštěniny |
---|---|
EAN: | 8596466004338 |
Vlastnosti: | Bez lepku |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.