Ethiopia Sidamo
Kód: 859/MLE2Detailní popis produktu
Když se řekne nejlepší káva z Etiopie, je to právě Sidamo. Jedná se o jednu z nejžádanějších káv na světě. Jméno dostala podle původních obyvatelích království Kaffa (existující v letech 1390-1897), jež si říkali Sidamové. Sidamové žijí i dnes u hranic s Keňou a jejich počet se odhaduje na 2-4 mil. avšak odhady se hodně liší.
Chuť kávy Sidamo
Jemná chuť s čokoládovo-oříškovou plností doprovázenou nádechem ovocných (sladké citrusové plody, vinná réva) a květinových tónů. Kávu oceňují milovníci střední ovocné kyselosti. Tělo je lehčí a krásně sametové. Tato káva tvoří hustou a stálou cremu.
- Jedná se o kávu střední kyselosti
Odkud tato káva pochází
Domovem pro Sidamo jsou plantáže na jihozápadě Etiopie u hranic s Keňou v nadmořské výšce 1600–2200 metrů. Traduje se, že právě zde byl kolem 9. století objeven kávovník pasáčkem ovcí, který si všiml, že jedna z jeho koz přežvykuje neznámé bobule.
Vzbudilo jeho údiv, že po žvýkání těchto bobulí jeho kozy nezvykle ožily. Také sám zkusil ochutnat tyto podivné bobule a byl velmi překvapen z jejich energetických účinků. Sklizeň této kávy probíhá v období od října do prosince.
Způsob zpracování: mokrá metoda
JAK KÁVU PŘIPRAVIT ?
Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
JAK KÁVU SKLADOVAT ?
O tomto tématu si přečtěte > Zde <
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva |
---|---|
EAN: | Zvolte variantu |
Druh kávy: | 100% Arabica |
Káva podle stupně kyselosti: | Káva střední kyselosti |
Stupeň pražení: | Střední stupeň pražení (City, City+) |
Doba spotřeby: | Spotřebujte do 6 měsíců od data vyznačeného na obalu |
Země původu: | Etiopie |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.