Ekvádor

Kód: 8271/ZRN/500
Novinka
Neohodnoceno
322 Kč
Skladem
Varianta

Výjimečná a osobitá jihoamerická káva, která si získala příznivce po celém světě. Voňavá arabika pochází z jedné z nejrozmanitějších zemí světa. Málokdo ví, že právě zrna ekvádorských kávovníků patří k těm nejkvalitnějším.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Plantáže v Andském pohoří a zdejší mikroklima poskytuje domorodým pěstitelům ty nejlepší podmínky. Produkce se odehrává na malých farmách bez použití chemie a pesticidů. Z dostupných zdrojů víme, že se začala ekvádorská káva pěstovat již v 19.století. Během 70. let se stala jednou z nejlepších vývozních plodin.

Pěstování místní arabiky se vypracovalo k naprosté dokonalosti a její export je na první pozici před vývozem kakaa a rýže. Zajímavostí je, že k Ekvádoru náleží i ostrov Galapágy, kde se nachází menší kávovníkové plantáže. Tento ostrov byl však vyhlášen národním parkem a plantáže se nesmí nadále rozšiřovat.

Chuť ekvádorské kávy

Silná charakteristická vůně. Opojné aroma hořké čokolády se mísí s tóny karamelu a lehkým náznakem kaštanových tónů. Čistá, bohatá a výrazná chuť. Přináší pocit síly a energie. Díky jemné kyselosti je velmi oblíbena. Hodí se na přípravu chutného espressa, filtrované kávy a vyloženě vynikne ve french pressu.

  • Jedná se o kávu nízké kyselosti

JAK KÁVU PŘIPRAVIT ?

Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

šálek kávy 8 menší vital country

JAK KÁVU SKLADOVAT ?

O tomto tématu si přečtěte > Zde <


 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
EAN: Zvolte variantu
Druh kávy: 100% Arabica
Káva podle stupně kyselosti: Káva s nízkou kyselostí
Stupeň pražení: Střední stupeň pražení (City, City+)
Doba spotřeby: Spotřebujte do 6 měsíců od data vyznačeného na obalu
Země původu: Ekvádor

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola